I. Šimonytė: specialaus fondo įstatymo, skirto gynybos finansavimui, pateikimas – kelių savaičių klausimas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Finansų ministerija baigia rengti įstatymą dėl specialiojo fondo, skirto papildomų lėšų gynybos finansavimui, kaupimo. Anot jos, projekto pateikimas gali įvykti per artimiausias keletą savaičių.

I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

May 3, 2024, 5:04 PM

„Darbas vyksta. Dabar yra ruošiamas Finansų ministerijos įstatymas dėl specialiojo fondo, kuriame papildomos lėšos būtų kaupiamos. Šaltiniai čia yra ir sudėtingesnis, ir paprastesnis klausimas, nes tai yra dabartinių įstatymų tam tikri pakeitimai, bet reikia paties specialaus fondo įstatymą paruošti“, – penktadienį Klaipėdoje žurnalistams kalbėjo I. Šimonytė.

„Finansų ministerija, mano žiniomis, jau prie finalinės stadijos, galbūt kitą savaitę galės jau tą fondo įstatymo projektą pateikti institucijoms derinti. Manau, kad čia kelių savaičių klausimas“, – tikino ji.

I. Šimonytė pažymėjo, kad su mokesčiais susijusius įstatymus reikia priimti iki birželio pabaigos, tada jie įsigaliotų nuo 2025 m. pradžios.

„Žinome, kad jeigu mokesčių įstatymai, kad ir tie, dėl kurių nėra ginčų (...), jie vis tiek turi būti priimti iki birželio pabaigos, kad galėtų įsigalioti nuo ateinančių metų, nors faktiškai tas mokestis būtų mokamas tik 2026 m. Tikrai terminų laikysimės ir pasiūlymus Seimui pateiksime tinkamu metu, kad juos būtų galima priimti iki sesijos pabaigos“, – sakė premjerė.

ELTA primena, kad balandžio viduryje įvyko premjerės Ingrida Šimonytė surengtas politinių partijų bei verslo atstovų susitikimas dėl Lietuvos gynybos finansavimo didinimo. Po jo premjerė pranešė, kad poreikiams susijusiems su papildomu gynybos finansavimu siūloma steigti specialų fondą, kuris akumuliuos lėšas.

Taip pat, anot I. Šimonytės, politikai, verslo atstovai bei nevyriausybinės organizacijos linkusios sutarti dėl papildomo gynybos finansavimo pakėlus pelno mokestį ir PVM po 1 proc. punktą.

Krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.